DONA LA NOTA és un projecte impulsat pel  Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Vendrell conjuntament amb el Petit Taller de Cançons que es duu a terme, cada dos anys, des del 2014 quan es va proposar per primera vegada als centres educatius cantar la cançó “Mirall de Pau”  a favor de l’educació musical a les escoles. El que Dona la Nota pretén és promoure missatges solidaris a través del cant, expressar amb paraules i harmonia l’anhel de crear, mantenir i compartir un món sostenible per a tothom, respectant les persones i la natura. Conviure en pau.

Des del CdA Pau Casals s’ha creat un projecte on ens convida a tots els centres educatius de Catalunya que creuen que la música és un element importantíssim i bàsic per l’educació dels  nostres alumnes.

La intenció del Petit Taller de Cançons és explicar al món, que estimem la música, que és indispensable pel nostre dia a dia, que ens acompanya en molts moments importants del la vida i volem que continuï sent indispensable en l’educació dels nostres infants.

El 6 de juny de 2014 mes de 150.000 alumnes d’escoles i institus de tot catalunya van cantar simultaneament la cançó “Mirall de Pau” composada per l’ocasió. Actualment s’ha convertit en tot un himne, escoles i instituts de Catalunys, el País Valencià i les illes Balears la continuen cantant i el videoclip continua sumant visualitzacions que ja passen del Milió.

Més informació

 

Des del CdA Pau Casalses va dur a terme un projecte on es va convidar a tots els centres educatius de Catalunya que creuen que la música és un element importantíssim i bàsic per a l’educació dels  nostres alumnes.

La intenció del Petit Taller de Cançons és explicar novament al món, que estimem la música, que és indispensable pel nostre dia a dia, que ens acompanya en molts moments importants de la vida i volem que continuï sent indispensable en l’educació dels nostres infants.

El 10 de juny de 2016 milers d’alumnes d’escoles i institus de tot catalunya van cantar simultaneament la cançó “Pluja de Sons” composada per l’ocasió i enregistrada per més de 1600 alumnes que van anar a enregistrar a l’estudi del Camp d’aprenentatge Pau Casals.

Més informació

Aquest cop, amb DÓNA LA NOTA, vol recordar que tant si som nins, nenes, xiquetes, minyons, boixos, dones, noies o al·lots… som PERSONES IGUALS.

Somiem un món on homes i dones ens respectem i tinguem les mateixes oportunitats davant la societat. La millor manera d’aconseguir el nostre pròposit és a través de la música, aquesta forma d’expressió uneix persones de diverses capacitats, ètnies, edats, cultures, identitats, gèneres…

El 8 de març milers d’alumnes surten a cantar “Persones Iguals” als patis, places, carrers dels pobles i ciutats, per tal de reivindicar la inclusió de totes les persones en igualtat de condicions en la nostra societat.

Més Informació

EL CANVI CLIMÀTIC

Com bé sabeu, cada cop hi ha més evidències que el canvi climàtic és un problema que afecta a tot el món. Poder minvar els efectes d’aquesta crisi mediambiental depèn de tots els habitants del planeta. Cal que prenguem consciència del moment en el què ens trobem i lluitem, individual i col·lectivament per tal d’aconseguir un canvi a nivell de poble, de país, de continent… Cada cop més, els infants, les famílies, la població en general anem adquirint un seguit d’hàbits que contribueixen a fer un consum més sostenible. Hem de ser conscients però, que amb això no n’hi ha prou, cal un canvi de prioritats, cal un canvi de lleis, cal impulsar la utilització de les energies renovables… i això no ho aconseguirem si els nostres governs no fan un pas endavant respecte aquestes mesures.

LA CANÇÓ: NO ENS DESDIBUIXEU

La cançó “No ens desdibuixeu” és una composició d’“El Petit Taller de Cançons” composada per a la campanya DONA LA NOTA, encara hi som a temps del CdA Pau Casals.

El missatge clar i contundent ens el fan arribar els més joves de la nostra societat als adults encarregats de preservar per a ells un món sostenible.
Una de les primeres manifestacions de l’ésser humà és dibuixar… Dibuixem per reflectir allò que veiem o allò que sentim i que desitgem… Els nostres somnis i esperances sovint resten molt anys esbossats en papers oblidats que vam pintar fa anys… Per primer cop, però, el nostre món està prenent el futur dels infants diluint, de mica en mica, els dibuixos amb què expressen allò que senten per escampar-hi, només, la grisor del fum i de la contaminació… I les joves generacions ens reclamen solucions, que puguin tornar els colors… Encara hi som a temps…

Aquesta ha comptat amb la participació de diferents músics del panorama musical actual com Xavi Ciurans de Gertrudis, Fito Luri, Cesk Freixas i Gemma polo de Roba Estesa.

DONA LA NOTA. ENCARA HI SOM A TEMPS!

El Petit Taller de Cançons conjuntament amb el Camp d’Aprenentatge Pau Casals, creiem que és el moment de mobilitzar-nos, volem que els qui ens representen a les institucions escoltin el nostre clam i prenguin les mesures adequades per tal de pal·liar aquesta catàstrofe. No podem esperar més, el nostre planeta, la nostra vida, la dels nostres infants i de tots els que vindran, perilla.

És per això que aquest proper curs impulsarem una campanya destinada a totes les escoles i instituts i societat en general que si vulgui adherir.

Aquesta campanya duu per títol : “DONA LA NOTA, ENCARA HI SOM A TEMPS”.

Pretenem que es facin diverses activitats, actuacions, jornades, exposicions, xerrades… sobre el canvi climàtic i les possibles mesures que es poden prendre per tal de frenar-lo i així fer que tota la comunitat en prengui consciència.

Convidarem a totes les escoles i instituts a cantar la cançó “NO ENS DESDIBUIXEU” el dia 5 de juny de 2020, dia Mundial del Medi Ambient. Tu, també t’hi pots afegir!

Més Informació

Contacta amb nosaltres